Nest studio

Студио за интериорен дизайн
София
Финалист 2023

Над града / Above the city

Фотограф I Стефан Н. Щерев Сгушена в полите на Витоша, в хармония с природата наоколо, тази къща предлага на своите собственици много уханни утрини и уютни вечери. Интериорът е с изчистена, модерна линия, на фона на която контрастират дървесните декори и характерните елементи. Къщата е на три етажа и сутерен. Вложените материали като широкоформатен гранитогрес, с който е изпълнен пода и стълбището допринася за усещането за единност и възприемане на обемите в цялост. Кухнята и островът към нея също са изпълнени с широкоформатни плочи, в комбинация с дървесен фурнир в меден цвят. Висящата камина е силен акцент и допълва с много уют зоната за релакс. Колоната на входа е вписана в преходен елемент, който визуално отделя помещенията. Стълбището предлага хармонично преливане от подовите плочи през стъкления парапет и избраното осветление. Основната спалня разкрива красива гледка към града и природата наоколо. На две от стените сме заложили на фототапет от коприна, чиито декор е продължение на природата отвън. Останалата част от спалнята е в мебел в светъл дървесен фурнир, в комбинация с метални елементи в меден цвят. Втората спалня за гости е с изцяло светла визия, едра мазилка в бял цвят, и гардероб с тапет от фибростъкло. Третият етаж ни води до общо помещение, което има за цел да помести всички сувенири от пътуванията на собствениците. Стените са в бяла, едра мазилка, подчертана със скрито осветление. Малък бар, цветен таван с тапет и осветление допълват визията. Баните общо представляват комбинация от широкоформатни плочи, в комбинация с по-малък размер такива или с тапет от фибростъкло, както е в банята на ет.3. In the heart of the mountain Vitosha in harmony with the surrounding nature, this house offers to its owners many fragrant mornings and cozy evenings. The interior follows a modern, clean line with wooden décors and characteristic elements. The house has 3 floors and a basement. The implemented materials like the large-sized ceramic slabs on the floor, staircase, and kitchen contribute to the feeling of unity and perception of the volumes. The kitchen zone is also completed with large-sized thin ceramic slabs with copper-colored wood veneer. The suspended stove has a strong accent and complements the relaxation area very comfortably. The column at the entrance separates the zones, but with the feeling of completeness. The staircase is like a harmonious continuation from the ground floor with the same floor tiles through the glass railing and the chosen lighting. The master bedroom reveals a beautiful view of the city and surrounding nature. On two of the walls, we had placed a wallpaper made of silk, the décor of which is like a continuation of the nature outside. The rest of the room is in furniture in light wood veneer in combination with metal elements in copper color. The guest bedroom has an all-light look, chunky white plaster, and fiberglass wallpaper on the wardrobe doors.The third floor leads us to a common room meant to house all the souvenirs from the owners' travels. The walls are in white, chunky plaster accented with recessed lighting. A small bar, colorful ceiling whit wallpaper, and the lighting complete the vision. The bathrooms in general are a combination of large-sized slabs with other tiles or with fiberglass wallpaper like on the 3rd floor.

  • 21.01.2024
  • 522

Nest studio

Студио за интериорен дизайн
София