M plus design studio Ltd.

Интериорен дизайнер
Варна
Номиниран 2023

Инвестиционен апартамент СА17/ Investment apartment SA17

Апартамент СА17 е маломерен инвестиционен имот, с чиста площ 46,40 кв.м. Намира се в нова сграда и осигурява слънчева панорамна гледка към близкия парк и морето. Състои се от антре отворено към всекидневната, спалня, баня и тераса. Разпределението е оптимизирано, с обособени зони и достатъчно място за съхранение. Линиите са изчистени, а корпусната мебел и стените са в земни тонове - комбинация от кашмир и каменно сиво. Осветлението е минималистично, в черен мат. Допълнителен уют придава подовата настилка имитация на дърво. Още антрето ни посреща с всичко необходимо – шкаф за обувки, огледало в цял ръст, шкафове за връхни дрехи и вградена пералня, скрита зад закачалките. Пристъпвайки към дневната погледът ни се притегля от геометричните форми на кухненския гръб. Кухнята е проектирана да осигури всички необходими удобства. Просторна е и зоната за хранене, а преходът към нея отворен. Решена е в комбинация от неутрално сиво, черен цвят и дърво. В центъра на помещението е разположен къта за отдих. Централно място в него заема декоративната пластична стена, дело на Мария Христова-Кънева. Изработена на четири нива и в два цвята. С формите и играта си на „сянка-светлина“, тя е в хармония със заобикалящата среда. Усещането за простор и топлина се пренасят, и в банята. С внимание към детайла е проектирана и спалнята. Комбинацията от материали и цветни акценти създават мека, уютна и привлекателна атмосфера. Apartment SA17 is a small investment property, with a net area of 46.40 sq.m. It is located in a new building and provides a sunny panoramic view of the nearby park and the sea. It consists of an entrance hall open to the living room, a bedroom, a bathroom and a terrace. The layout is optimized, with separate areas and storage space. The lines are pure and the furniture and walls are earth tones - a combination of cashmere and stone grey. The lighting is minimalistic, in matte black. Additional coziness is given by the wood imitation flooring. The entrance hall welcomes with everything one needs - a shoe cabinet, a full-length mirror, wardrobes for outerwear and a built-in washing machine hidden behind the hangers. Approaching the living room, the eyes are drawn to the geometric shapes of the kitchen backsplash. The kitchen is designed to provide all the necessary amenities. The dining area is also spacious, and the transition to it is open. It is decided in a combination of neutral grey, black colour and wood. In the centre of the room there is a relaxation area. The central place in it is occupied by the decorative plastic wall, the work of Maria Hristova-Kaneva. Made on four levels and in two colors. With its shapes and play of "shadow-light", it is in harmony with the surrounding environment. The feeling of spaciousness and warmth are also carried over to the bathroom. The bedroom was also designed with attention to detail. The combination of materials and colour accents create a soft, cozy and attractive atmosphere.

  • 21.11.2023
  • 417

M plus design studio Ltd.

Интериорен дизайнер
Варна