Kala Design Studio

Студио за интериорен дизайн
София

Жилище в полите на Витоша

В ПОЛИТЕ НА ВИТОША Представяме Ви един изключително артистичен интериор на многостаен апартамент за младо семейство, позициониран в столичния квартал Княжево, ново строителство. Най-голямото предизвикателство за нас при разработване на интериора беше да да овладеем всички блестящи и смели желания на собствениците и да ги обвържем с отличен избор на материали и разработка на начини за реализация. Такъв , например, е казусът с дървото-библиотека в детската стая. В крайна сметка, изпълнението на короната със скандинавски мъх се оказа най-сполучливото решение, като отчетем стремежът на семейството за натурален и екологичен дизайн. В колаборация с корпуси, направени от тополов шперплат и коркова настилка, получихме максимален ефект. Една от най-интересните стаи по функция, които сме проектирали се оказа кабинетът. Решен в контрастни тонове и декориран с пъстър интериорен текстил и тапицерии, той се оформи като сърцето на жилището. Малката експозиция от музикални инструменти, грамофонът и кушетката за четене под прозореца са пикантните добавки, които го правят така желан. В дневната направихме ТВ стена с вграждане на електрическа камина и шкафове-колони за прибиране на една малка част от книгите на собствениците. В това общо пространство с кухнята успяхме да разположим трапезарията и да я отделим от нея визуално с ажурна модулна мебел. В кухнята отново имаме ярък акцент, който подчертава отлично експресивната личност на домакинята в къщата , която е маркетинг специалист със собствена практика, дипломиран режисьор и пространствен дизайнер. В банята проектирахме светещ камък в душ пространството, който дава възможност за различно интериорно осветление, т.е. настроение за релаксация и презареждане. Младите родители са в пълен синхрон по отношение на своите духовни търсения и единодушно дадоха главна роля на голямо арт изображение на Буда вместо 65 инчов телевизор. Ние от своя страна намерихме най-добрата среда , в която изображението да стои ненатрапчиво, да запазим простор, но и колорита на цялостната визия. Тук отново използвахме корк. На стената зад спалнята позиционирахме декоративно пано, което беше изработено от нас собственоръчно по поръчка на обитателите. Антрето играе ролята на сплотяващото звено между отделните зони. С геометричните форми на подовата настилка и ярките мазки, очертаващи входовете на помещенията, получихме идеалната артистична атмосфера, караща всеки попаднал в този дом, да се почувства заинтригуван и в очакване на цветно приключение във всяка стая. Интериорен проект и project management: Kala DesigN Фото: interiora.me

  • 30.11.2023
  • 253

Kala Design Studio

Студио за интериорен дизайн
София