Kala Design Studio

Студио за интериорен дизайн
София
Номиниран 2023

Златен век, Golden age

"Златен век" е мащабен проект, обединил 2 апартамента в един просторен дом на площ от 250 кв.м. Внедрена е система "УМЕН ДОМ" за управление на отопление и вентилация, осветление и завеси. Жилището се състои от обширна дневна зона, която съдържа кухня, трапезария и хол. Постигнахме я чрез премахването на преградни стени между отделните апартаменти. За да прикрием бетонната шайба помежду им, проектирахме мултифункционален ТВ шкаф. Под ТВ вградихме електрическа камина, а встрани са изтеглящи се поставки за вино. Собствениците са ценители на изкуството, така че още от идейния проект има заложени места за излагане на пластики и ценни картини. За нас е огромна чест, че създадохме пространство, в което са поставени картини на В. Димитров-Майстора. Таванът в трапезарията е облицован с флорентински варак. Подовата настилка в антрето представлява луксозна мозайка по поръчка от мрамор и седеф. Идеята за усещане на вътрешен двор в италианска провинция, допълнихме с оформянето на арки в стената, чиито плотове украсихме с керамика с декор на мрамор. В спалнята проектирахме огромен вграден гардероб, който допълва комфорта, въпреки наличието на отделен дрешник. Маскиран е в цвета на стените и е украсен с фрезовани елементи. Кабинетът има за цел да осигури спокойствие за творческо уединение. Снабден е със скрита кухня и трансформиращ се диван в легло. Всички вътрешни стени са снабдени с релефна ламперия, за да поглъща и изолира звука при музициране. На тавана има декоративен корниз за скрито осветление, което фино създава интимна обстановка. Една от баните впечатлява с нестандартно решение в душ зоната. Вниманието към детайлите допълва намерението за много висок клас жилищен интериор. Golden Age is a large-scale project that united 2 apartments in a spacious house with an area of 250 m2. The implemented SMART HOME system controls heating, ventilation, lighting and curtains. The apartment consists of spacious living area: kitchen, dining room and living room. We made it by removing partition walls between individual apartments. To cover the concrete washer in between we designed multi-functional TV cabinet under that we embedded electric fireplace equipped with retractable wine racks to the side. The owners are art connoisseurs, so in the conceptual design we planned places for exhibiting sculptures and valuable paintings. We are proud that the space we created houses paintings of V. Dimitrov the Master. The dining room ceiling is lined with 23kt Florentine golden leaf. The entrance hall flooring is made of luxurious custom marble and mother-of-pearl mosaic. We added the feeling of Italian province courtyard by shaping arches in the wall, which tops we decorated with ceramics with marble décor. In the bedroom, we designed huge built-in wardrobe that complements the comfort despite the presence of separate closet. We painted it in the colour of the walls and decorated it with milled elements. The office, equipped with hidden kitchen and convertible sofa bed, aims to provide tranquillity for creative solitude. All inner walls are fitted with ribbed panelling to absorb and isolate sound when playing music. The ceiling has decorative cornice for hidden lighting to create an intimate environment. One of the three bathrooms impresses with unique solution in the shower area. The attention to details complements the idea of high-class residential interior.

  • 30.11.2023
  • 247

Kala Design Studio

Студио за интериорен дизайн
София