ДУМАТА ИМА ЖУРИТО – РЕШАВАЩИЯТ ЕТАП

  • 18.11.2017
  • Всички

Първият етап от съревнованието Dibla Design Awards 2017 е вече зад гърба ни. След нелеката задача по избора сред над 200 кандидатствали проекта, журито посочи 164 от тях, които да продължат към последния решителен етап. От екипа на „Дибла“ сме изключително горди и щастливи, че броят на участниците тази година надхвърли и най-смелите ни очаквания. Това за пореден път доказва, че дизайнът в България се развива с решителни темпове и е достоен за световна сцена и признание. Одобрените проекти представляват новаторски и високо професионален принос към българския интериорен дизайн.

.............................................................................................................................................................................................

Всеки участник, подал своята кандидатура до 10-и ноември и преминал през първи кръг, е включен в система на оценяване със свой персонален входящ номер, където проектът му е анонимно представен и ще бъде разглеждан от 16-членно международно жури. Всички кандидатствали получиха уведомително писмо дали продължават в съревнованието. 

.............................................................................................................................................................................................

Отличията за „Дизайнер на годината“ и за категориите в разделите „Жилищен интериор“ и „Обществен интериор“ несъмнено ще донесат още по-голяма тежест и авторитет за победителите, щом зад избора им стои авторитетната оценка на 16-те международни специалисти от тазгодишното жури. То се състои от изявени български и чуждестранни дизайнери, архитекти, преподаватели от най-престижните учебни заведения в Европа, емблематични представители на бизнеса, хора с доказан вкус, авторитет и обществено реноме. Предстоящите дни ще са от особено значение за съревнованието – журито ще има нелеката задача да оценява постъпилите проекти по десет точкова система, стриктно следейки за общото въздействие, цялостност, оптимизация на пространството, ергономичност, точност при визуалното представяне и оригиналност. Наред с останалите проекти, в битката за гласа на журито ще се състезават и много известни и любими пространства в областта на обществения интериор. Както и миналата година, най-очакваното и престижно отличие „Дизайнер на годината“, ще се присъди за цялостно развитие и принос в българския дизайн и популяризирането му на национално и международно ниво.

Всички номинирани за Dibla Design Awards 2017 и достигнали до втори кръг на съревнованието ще бъдат включени в информационния каталог на Церемонията, който ще бъде разпространявана по време на събитието сред над 650 подбрани гости – представители на българския бизнес елит и водещи медии, потенциални клиенти и инвеститори. Номинираните ще получат екземпляр от луксозния каталог „Най-доброто от интериорния дизайн за 2016“ и проектите им ще бъдат показани на сайта на платформата www.dibla-awards.com. Най-добрите кандидатури ще намерят и заслуженото си място сред страниците на годишния каталог „Най-доброто от интериорния дизайн за 2017“. Официалното награждаване ще се състои на 22 ноември в Sofia Event Center, като входът ще е с официални покани.

За поредна година най-значимото събитие за дизайнерския бранш в България Dibla Design Awards се случва с всеотдайното сътрудничество на партноьрите ни от Годишната партньорска програма и SEC - съорганизатор на събитието. Подкрепата им в това начинание ги превръща не просто в партньори, а в своеобразни меценати на дизайна в страната ни.

Добави Коментар
Няма добавени коментари