Студио Пиперов/Studio Piperov

Студио за интериорен дизайн
София
Номиниран 2021

МОДЕРНА КЛАСИКА / MODERN CLASSIC

Модерно интерпретирана класика, стил и елегантност с акценти благородни материали и изкуство отличават това жилище в подножието на Витоша. Апартаментът е разположен на 140 квадрата, разпределени между две спални, две бани, дневна зона, пред която има тераса с прекрасна гледка. Заданието от собствениците – млада семейна двойка – е за функционален и комфортен дом с дискретно класическо усещане. Интерпретацията на класическата визия е с панелирани врати, повишени подсветнати тавани, благородни естествени материали, полиран месинг. Гамата е тъмен опушен дъб и светли кремави тоналности – беж и перла, с черно за контраст. Бялото входно антре е акцентирано с осветително тяло изработено от стъкло и месинг по индивидуален проект, което се отразява в огледалната стена в дъното на коридора. Централно разположената колона в дневната зона е превърната в ефектен акцент с двустранна подсветната облицовка от оникс. Сърцето на хола е камината на биоетанол облицована с подбрани фаши мрамор калаката за да се постигне огледален ефект на шарката. Обзавеждането е еклектично – избрани са универсални, непретенциозни мебели с отличен дизайн, които придават класа на интериора. Всички шкафове и гардероби са вградени, а домакинската техника и климатиците са скрити. Така е създадена изчистена, непрекъсната визия с усещане за подреденост и завършеност. Modern interpretation of classical style and elegance accentuated by art and precious materials are the defining elements of this apartment in the foot of Vitosha mountain. The 140 m2 two bedroom apartment has two bathrooms and a long panorama terrace in front of the living area. The project brief by the owners – a young couple is for a comfortable and functional home with a classic touch. The classic style is interpreted by the use of panelled doors, raised ceilings with up-lighting, high-quality natural materials, polished bronze. The colour and material palette features smoked oak, light beige, pearl finish with some black for contrast. The white entrance lobby is accentuated by a spectacular custom glass and bronze lighting installation - its image is doubled by the full-height mirror wall at the end of the long corridor. The existing concrete column in the centre of the living area is turned into a visual accent with a backlit onyx cladding. An ethanol fireplace clad in matched Calcutta Gold marble is the centre piece of the spacious living room. The furnishing is eclectic – a combination of custom sofa and master bed with clean lines and more eccentric glossy tables and lighting strike the wright balance with the built-in cabinets concealing all the appliances and air-conditioning units. Both designers and clients agreed on a uniform and clean vision with a homey feel. снимки/photos: Александра Долева/Alexandra Doleva

  • 28.09.2021
  • 694

Студио Пиперов/Studio Piperov

Студио за интериорен дизайн
София