Студио Пиперов/Studio Piperov

Студио за интериорен дизайн
София
Номиниран 2023

Шоурум на ЕТЕМ в Пловдив / ETEM Showroom in Plovdiv

Ъгловият шоурум е разположен на партерно ниво на комуникативно място в нова сграда и е облян в естествена светлина. Даденостите са перфектни за експониране на продуктите на ЕТЕМ – премиум дограма и системи за окачени фасади. Така слънчевата светлина преминава през стъклата на мострените витрини и гледките се наслагват. Експонираните витрини с черни рамки са повтаряем графичен елемент на фона на палитрата от естествени материали – бели стени, червени тухли и светъл дъб – в настилите и корпусните мебели. Демонстрационните зали са настлани с паркет „рибена кост“ с едри паркетини характерен за класическите жилищни интериори. Специално внимание е обърнато на акустиката. Подобен на арт инсталация окачен таван от ритмични наклонени акустични пана въвежда допълнителна динамика в пространството. Осветлението играе основна роля в интериора на шоурума. Двете периферни стени облицовани с фасадни тухли /в заседателна зала и работната зона/ са осветени с трак система с черни прожектори. В приемната и експозиционната зона осветлението от линейните осветители е към тавана и е отразено от наклонени акустични пана подчертавайки динамиката на окачения таван. The corner showroom is located in the ground floor of a new contemporary building and has abundance of natural light. It has the perfect setting for exhibition of ETEM’s Premium window systems and ventilated façade attachment elements. The window systems with black MDF frames are repetitive graphic element showcased at the background of a warm pallet of natural materials – white walls, red bricks and light coloured natural oak in the flooring and the custom-made cabinets. The Herring bone wood floor in the reception and presentation areas reminds of classic residential interiors and is juxtaposed to the up lit suspended ceiling of rhythmic tilted acoustic panels to further energize the space. Lighting plays a crucial role in the interior of the showroom. The two peripheral walls clad with red brick veneer /in a meeting room and the working area/ are illuminated with a track system with black spotlights. In the reception and the presentation zone, the lighting from the linear fixtures is upwards towards the ceiling and is reflected by inclined acoustic panels thus emphasizing the dynamics of the suspended ceiling. Адрес: Platinum Homes, Пловдив / Location: Platinum Homes, Plovdiv Площ / Floor Area: 95 m2 Снимки: Александра Долева / Photos: Alexandra Doleva

  • 10.10.2023
  • 137

Студио Пиперов/Studio Piperov

Студио за интериорен дизайн
София