DA Architects

Архитект
София
1-во място 2022

GO!

Video: https://www.youtube.com/embed/L_65ssUIS5M Proficiently mastered open spaces, unity and clarity in the treatment of the furniture in combination with a balanced palette of soft tones and natural materials give a feeling for coziness and contemporary appearance to this home. Bordered by a river to the west and a richly landscaped property to the south - set aside for a future park. Considering the area and the adjacent views, we shaped the spaces in a way that they could be opened to the surrounding landscape and the Mountain View with a smooth transition between indoor and outdoor spaces and functional areas. The living room welcomes us with a kitchen 6 meters wide, a dining room with an exit to the terrace, a total height of the room of over 3m and a spacious area with soft seating facing a huge showcase with a view of the forest. The master bedroom is separated from the corridor and the children’s bedrooms by a vestibule designed as a wardrobe area. The closet is divided into two separate areas - his, dominated by the industrial look of concrete, and hers, with predominant warm colors and wood. A combination of many surprises in the design and hidden functionalities in the furniture, the alternation of different heights and materials, create spaces that develop the adventurous spirit and imagination, give a different feel to Kids‘ rooms. The game with the combination of shapes and colours provides an individual character to each room. The good balance between individualized solutions for each room and each member of the family, combined with contemporary design, achieve a complete and unified appearance of the apartment and turn it into a complete home combining harmony, light and tranquility. Умело овладени отворени пространства, единство и изчистеност в третирането на обзавеждането, в комбинация с балансирана палитра от меки тонове и естествени материали, придават усещане за уют и съвременно излъчване на този дом. Изхождайки от разположението на апартамента в богато озеленен имот, решихме пространствата по начин, по който те да бъдат максимално отворени към заобикалящата природа и гледката към планината. Интериорът е създаден за семейство с две деца и изразено отношение към изкуството и качествения дизайн. Обширната дневна, която да събира всички членове на семейството, съчетава три зони, които се допълват една друга, височината на помещението е над 3м, а чрез плъзгащи се витрини, то „изтича“ към терасата. Родителската спалня е сепарирана от детските, с дрешник, решен в две зони - за него, с по-тъмна и доминирана от индивидуалния облик на структурата на бетона, и за нея, с преобладаващи по-топли и светли тонове, в комбинация с дърво. Индивидуално разработена е трансформираща се мебел позволяваща ползването ѝ като работен кът, място за съхранение на бижута и зона за гримиране. Детските стаи предлагат съчетание на множество изненади и скрити функционалности в мебелите. Редуването на различни височини и материи, създават пространства, които да развиват приключенския дух и въображение. Mебелите са съобразени с функционалните нужди на различната възраст на децата придават идентичност на всяка от стаите. Добрият баланс между индивидуализирани решения за всяка стая и всеки член от семейството, в съчетание със съвременен дизайн, постигат цялостно и единно излъчване на апартамента и го превръщат в един завършен дом, излъчващ хармония, светлина и спокойствие.

  • 04.02.2023
  • 1009

DA Architects

Архитект
София