КАНДИДАТСТВАЙ В DIBLA DESIGN AWARDS 2021- ПО-ЛЕСНО Е ОТ ВСЯКОГА

  • 06.12.2021
  • Конкурси

Професионалната платформа за интериорен и продуктов дизайн - Dibla, има удоволствието да обяви старта на Годишните награди Dibla Design Awards 2021! Тази година кандидатстването е изцяло обновено и процесът отнема броени минути.

Годишните награди Dibla Design Awards са най-високото признание за професионализъм и талант. Целят да изтъкнат нарастващото с годините ниво и успехa на дизайна в България, и да стимулират развитието на проектантите. Наградите Dibla Design Awards се присъждат за най-високо ниво на компетентност и умения. Международното жури, което определя победителите е гарант за това! Dibla Design Awards дава уникална възможност на специалистите от най-високо ниво в областта на интериорния и продуктовия дизайн да получат голяма публичност, да бъдат забелязани и отличени с авторитет за работата си, в толкова внушителна церемония, че да придобият известност не само в професионалните среди, а и пред широка аудитория от потребители, инвеститори и медии.

Официалната церемония по връчването на наградите ще се проведе на 16 март 2022г. в IEC - Интер Експо Център, в двойно по-голям мащаб и пред двойно по-многобройна публика паралелно със специализираните бизнес изложения SIHRE 2020 и #Retail Show, споделяйки пространството на изложбения комплекс. Церемонията е най-значимото и елитно събитие за бранша. Това се доказва и от безпрекословната подкрепа на водещите фирми партньори на „Dibla“, които се грижат за повишаването на авторитета на професията, подпомагат инициативите на Платформата и съдействат за изграждане на облика на специалистите и гилдията.

За шеста поредна година международното жури е съставено от опитни експерти, признати в световен мащаб. Съставът му е гаранция за високото ниво на съревнованието и е доказателство, че наградените притежават нужните качества, за да покрият критериите на експерти от международен ранг, a различните категории дават възможност за изява в разнообразни направления на интериорния дизайн. Така ежегодно Dibla Design Awards доказват и онагледяват постиженията и успехите на българския дизайн пред деловите кръгове и широките потребители, дават заслужена възможност на проектантите да впечатлят партньори и конкуренти, а на гилдията като цяло – да докаже приноса си за един по-красив свят, по-удобен живот и по-успешен бизнес.



 

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ

крайният срок за регистрация е до 10 януари 2022г.


Ежегодно екипът на Dibla се стреми да надгражда платформата и затова тази година за първи път кандидатстването ще бъде по-лесно от всякога. Генералният ъпдейт, който платформата претърпя, дава възможност директно през профила си в dibla.com, само с един клик, да отбелязвате проектитете, с които желаете да участвате в Dibla Design Awards. Можете да добавяте нови проекти или да кандидатствате с вече публикувани.

Тази година за първи път Dibla излъчва категория за Млади таланти до 25 годишна възраст в наградите Dibla Design Awards. Към Платформата се обърна италиански производител на специализирано оборудване за разкрасителния сектора. Световно популярния бранд и dibla.com предоставят възможността младите специалисти в България да предложат своите концептуални разработки по задание за серия от 7 модула, част Barber Shop. В официалната церемония Dibla Design Awards ще бъдат излъчени един победител и двама подгласника, за които е подготвен награден фонд от 7 500 лв. Проектите на тримата първенци ще бъдат прототипирани и внедрени в производствената линия на италианския производител. Производителят си запазва правото за откупуване на проектите - участници, които не са достигнали до финал, в случай че има интерес към повече от три проекта. Чрез тази възможност младите специалисти в сферата на интериорния дизайн могат да покажат таланта си и да се докажат пред световноизвестно жури и световна аудитория. Това ще им даде по-голяма популярност в началото на тяхната кариера и поле за бъдещи изяви. Пълната информация за заданието и условията за участие в категорията може да откриета на сайта dibla.com


  • ОСНОВНИТЕ КАТЕГОРИИ В DIBLA DESIGN AWARDS СА:

ДИЗАЙНЕР НА ГОДИНАТА | това е най-престижното отличие в бранша, присъжда се за развитие и принос в българския дизайн и популяризирането му на национално и международно ниво.

ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРИОР | наградата във всяка от под-категориите носи допълнително реноме на обекта, високата оценка за интериорното пространство провокира интереса на клиентите и отличава мястото от конкурентните му, гарант е за стил и актуалност. Oсновните подкатегории са:

⦿ Магазин/ Изложбена площ
⦿ Офис/ Работна среда
⦿ Бар & динър
⦿ Ресторант 
⦿ СПА и Фитнес
⦿ Медико-дентални
⦿ Разкрасителни
⦿ Хотел

ЖИЛИЩЕН ИНТЕРИОР | частните интериори са видими за много малка група от хора, но често демонстрират високите умения на проектанта. Oсновните подкатегории в жилищния интериор са:

⦿ Фамилна къща
⦿ Апартамент

ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРОФИЛ В DIBLA | присъжда се на профила в dibla.com с най-голяма активност и популярност сред потребителите на платформата през 2021г.

МЛАД ТАЛАНТ ДО 25 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ НОВО | Dibla подкрепя развитието на бранша от години и с тази категория целим да стимулираме млади таланти в бъдещото им професионално развитие, като им предоставим шанс за изява в мащабно събитие като Dibla Design Awards и възможност за внедряване на български проекти в реалния световен пазар. Пълната информация за заданието и условията за участие в категорията може да откриета на сайта dibla.com.


  • СРОКОВЕ:

До 10 януари 2022г. всички желаещи могат да изпратят своята кандидатура.
От 09 до 13 февруари 2022г. – журиране и определяне на победителите. 
Всички резултати от конкурса ще бъдат обявени на церемонията по награждаване на  16 март 2022г.


  • НАГРАДИ:

Статуетка “Дизайнер на годината” е най-високото отличие в България, което се присъжда за интериорен и продуктов дизайн. Тя удостоверява признанието за изключителните постижения на носителя си, позволява му да включва званието в представянията си, да се представя като Дизайнер на определената година, да използва авторитета на наградата за изграждането на своя професионален облик.

Сертификат и плакет - всеки награден проект и неговият автор получават сертификат и плакет, удостоверяващи признанието за показания творчески и професионален потенциал. Престижът, който носи наградата Dibla Design Award, е обоснован от състава на международно жури. Отличените се оценяват от внимателно подбрани специалисти в областта със световно признат авторитет и значимост, така че нивото на оценяване е без аналог за страната.

Публичност - победителите в отделните категории и техните проекти, както и носителят на отличието „Дизайнер на годината“, получават широка публичност. Водещите медии в страната отразяват постиженията на заслужилите, правят свой негласен подбор от автори, които да следят и представят. Dibla има изградени партньорски взаимоотношения със значими печатни и електронни медии, а церемонията всяка година привлича и нови заинтересовани.

Категория победители DDA НОВО - информация за номинираните и наградените се представя в сайта на професионалната платформа за интериорен и продуктов дизайн dibla.com и отразява публикациите, свързани с победителите в dibla.com; по този начин те гарантирано достигат до няколко десетки хиляди посетители месечно. През 2022г. в търсачката на dibla.com ще бъде добавена нова категория за приоритетно търсене от краен потребител, която да извежда филтрирано отличените в Dibla Design Awards.



 

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ

крайният срок за регистрация е до 10 януари 2022г.


Dibla.com е платформа, в която годишно се качват над 500 проекта. Това я превръща в единственото по рода си онлайн пространство, в което потребители избират интериорни дизайнери. На нас като организатори, многобройната галерия от проекти ни дава възможност да видим, какво се проектира и публикува през изминалата година, и така формираме категориите за наградите.

DIBLA DESIGN AWARDS 2021 дава нови възможности за представяне пред огромна целева аудитория на всички, които предлагат услуги и продукти в сферата на интериорния дизайн. 

DIBLA DESIGN AWARDS 2021 е съвременното средство да се популяризирате в сферата на интериорния дизайн у нас – сцената, на която светлините на прожекторите ще изведат на преден план най-заслужилите. 

DIBLA DESIGN AWARDS 2021 създава нови възможности за представяне на фирми, които предлагат продукти и услуги в сферата на интериорния бранш. Пред многобройна публика от дизайнери и потребители, фирмите - лидери в бранша, ще могат да представят и разкрият възможностите на своите продукти и услуги. Погрижихме се тази година вашите продукти и услуги  да получат специално внимание на Церемонията по връчването на годишните награди за интериорен дизайн. За повече информация и участие - се обърнете към екипа на Платформата ТУК.

 


 


 

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ

крайният срок за регистрация е до 10 януари 2022г.


Партньори на Dibla Design Awards:

 

 .............................................................................................................................................................................................

Годишни партньори на Dibla:

 

 .............................................................................................................................................................................................

Медийни партньори за церемонията 2021:

Добави Коментар
Александър Николов Николов
чудесно ще присъствам