Лия Василева и "Стелла 97"

Интериорен дизайнер
Велинград
Номиниран 2022

Restaurant Paradise / Ресторант "Paradise"

Each dish in our client’s restaurant is a magical trip through an imaginary forest that transports you to another place. Inspired by this gastronomic journey, we designed an interior concept that complements and elevates the dining experience. We took cues from the vibrant colors of the dishes and incorporated bold colors throughout the space to evoke the same sensations. To create a sense of intimacy and privacy for diners, we strategically placed plants and trees to zone the large open space. The use of oak veneer and soft velvet fabric provides a warm and inviting atmosphere. The restaurant's large windows offer a glimpse of the ambiance inside, so we placed a "heavenly swing" at the entrance to entice and welcome guests with its shapes and lighting. At the far end of the restaurant, we created a custom-made parametric wall to showcase the logo, which serves as the centrepiece of the interior. Our aim was to transform the space into a dreamy walk, where every element holds significance. Mirrors are distorted, birdcages are filled with candles and flowers, and walls take on a new dimension instead of a flat surface. Hoping that visiting the restaurant is more than just a dinner, it's an immersive experience. / Всяко ястие в ресторанта на нашия клиент е магическа разходка из въображението. Вдъхновени от това гастрономическо пътешествие, създадохме концепция, чиято цел е да допълва това изживяване. Заложихме на смели и ярки цветове в интериора, тъй като компонентите в чиниите на ресторанта често са пъстри и носят позитивно настроение. Важно е те да бъдат поднасяни в подходяща среда. На голямото отворено пространство придадохме уют като го отделихме в по-малки зони всяка със свой акцент, отделени от растителност. Основен материал в проекта е дъбовият фурнир, който винаги носи елегантност и топлина. Придадохме му разнообразни форми, които подчертахме със скрито осветление. Големите прозорци на ресторанта изкушават погледите на минувачите, ето защо се възползвахме от това и поставихме „райската люлка“ на самия вход, за да подсказва за атмосферата. Основната ни идея беше да превърнем широкото пространство в замечтана разходка из сетивата, където огледалата са с неправилни форми, клетките за птици са пълни с цветя и греещи свещи а стените преливат в параметрични вълни. Надявайки се посещението в ресторанта да е повече от просто вечеря, а е поглъщащо изживяване.

  • 05.02.2023
  • 683

Лия Василева и "Стелла 97"

Интериорен дизайнер
Велинград